Voorstelling

Holz Bois is dé parketgroothandel voor de professionele parketplaatser en interieurbouwer.

Naast de exclusieve verdeling van Habo parketvloeren bestaat het compleet assortiment ook uit andere massieve en meerlagige parketten, egalisaties en lijmen, afwerkings- en onderhoudsproducten, meetapparatuur en accessoires. Kortom, alles voor de plaatsing en afwerking van een prachtige parketvloer.

Door producten van hoge kwaliteit en een uitstekende service te bieden, heeft Holz Bois met de jaren een sterke reputatie opgebouwd. De combinatie van groothandel en fabricatie maakt het bovendien mogelijk om op vele speciale wensen in te spelen. 

Voorstelling
Voorstelling

VOORSTELLING

Geschiedenis

Voor de commercialisering van de Habo productie in 9mm massief parket werden in 1980 overeenkomsten gesloten met 2 groothandels: Holz Bois in Antwerpen en Albers in Weert.

De firma Holz Bois nv werd opgericht door mevrouw Greta Braun in 1972 (vanuit Braun Bois opgericht in 1946) voor de verkoop van stammen vanuit Afrika en parketten zoals mozaïek en lamel op kant. In 1989 kregen Jef Luykx en Annie Raskin de mogelijkheid om deze groothandel over te nemen.

De firma Albers bv werd opgericht door Ben Albers in 1970 voor de verkoop van gezaagde stammen, mozaïek en strokenparketten. Na 28 jaar samenwerking en gezamenlijke productie hebben Habo en Holz Bois, samen met Edwin Cools, in 2008 de firma van Cor Albers overgenomen.

Beide groothandels hebben een breed assortiment parketten vanuit diverse Europese landen, Azië en Afrika.

boomstam
boomstam

GESCHIEDENIS

Duurzaamheid

Holz Bois is PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) gecertificeerd. Dit is een wereldwijd certificatiesysteem dat de garantie biedt voor duurzaam bosbeheer. Concreet promoot PEFC een bosbeheer dat milieuvriendelijk, sociaal gunstig en economisch leefbaar is. Het PEFC-label garandeert de consumenten dat het product dat zij kopen afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

PEFC
PEFC

DUURZAAMHEID